BLOGS

SECURITY INTELLIGENCE: VAN DATA NAAR INFORMATIE

Auteur: Eero Vellekoop, Marketing Leader IBM Security Benelux.
Bedrijven verzamelen enorme hoeveelheden data over de beveiliging en bescherming van de organisatie. Het wordt hierdoor steeds moeilijker om te bepalen wat echt belangrijk is voor uw organisatie en welke risico’s u loopt. Wat u nodig heeft, is actiegerichte informatie en een concrete, liefst zo klein mogelijke lijst van dreigingen waar uw IT-manager op kan inspelen. In deze blog leest u hoe u dat bereikt.

WEES KLAAR VOOR HET VOLGENDE DATALEK

Auteur: Brenno de Winter, expert beveiliging, privacy en informatiesamenleving
Organisaties die te maken hebben met een beveiligingsincident ervaren een zeer hectische tijd. Er komt namelijk veel op de organisatie af. Maar sinds 1 januari 2016 is het nog belangrijker om snel en goed te handelen. In veel gevallen moet u een incident binnen 72 uur melden. En daar komt heel wat bij kijken.

CYBER-AANVAL WORDT VAAK PAS NA 90 DAGEN ONTDEKT

Auteur: Judith Littel, Managing Director Promax
Hoe snel detecteert uw organisatie een dergelijke dreiging? Het komt vaak voor dat cybercriminelen ongestoord toegang hebben tot uw netwerk, data en applicaties. Ze vinden continu nieuwe methoden om binnen te komen, waarbij vooral malware – en in het bijzonder ransomware – aan populariteit wint. Als gevolg hiervan hebben Nederlandse bedrijven en de overheid door cybercrime een jaarlijkse kostenpost van 10 miljard euro.

WAT IS ‘VEILIG’ EN WAT MOET JE BESCHERMEN?

Auteur: Brenno de Winter, expert beveiliging, privacy en informatiesamenleving
Regelmatig hoor ik mensen uit organisaties zeggen ‘dat het wel veilig moet gebeuren’ als ze spreken over hun digitale ambities. Dat klinkt mooi, maar is nogal vaag. Want bij het doen van die uitspraak is vaak niet nagedacht wat ‘veilig zijn’ inhoudt en hoe dat ‘veilig zijn’ moet worden gerealiseerd.

HET KIEZEN VAN DE JUISTE BEVEILIGINGSMAATREGEL

Auteur: Brenno de Winter, expert beveiliging, privacy en informatiesamenleving
Er valt veel te kiezen in beveiligingsmaatregelen. De vraag blijft wat nu de slimste keuze is om risico’s in de hand te houden. Met simpel boerenverstand komt een organisatie een heel eind.

© 2017 Tech Data | General Terms | Privacy