I FEEL
SECURE

[BLOG] Security intelligence: van data naar informatie

Bedrijven verzamelen enorme hoeveelheden data over de beveiliging en bescherming van de organisatie. Het wordt hierdoor steeds moeilijker om te bepalen wat echt belangrijk is voor uw organisatie en welke risico’s u loopt. Wat u nodig heeft, is actiegerichte informatie en een concrete, liefst zo klein mogelijke lijst van dreigingen waar uw IT-manager op kan inspelen. In deze blog leest u hoe u dat bereikt.

Haal meer informatie uit uw security data!

Door uw data omtrent beveiliging effectief te analyseren, vereenvoudigt u de bescherming van uw organisatie en behoudt uw IT-beheerder het overzicht. Hiervoor kunt u gebruikmaken van Security Information & Event Management (SIEM). Een SIEM-oplossing verzamelt data op het gebied van devices, servers, applicaties, databases, endpoints en meer. Het verzamelen van data leidt echter niet altijd tot de juiste inzichten en kan in sommige gevallen zelfs verwarrend zijn. Tegenwoordig verzamelt een SIEM-oplossing daarom niet alleen data uit een steeds grotere verscheidenheid aan bronnen, maar analyseert deze ook in real-time. In dat geval heb je het over een Security Intelligence oplossing.

Altijd op de hoogte

Door gebruik te maken van intelligence en vooruitstrevende analytics, verwerkt een security intelligence solution enorme hoeveelheden, soms zelfs miljoenen, security events. Vervolgens worden deze gereduceerd tot die paar incidenten die er echt toe doen en waarmee uw IT-beheer concreet aan de slag kan.

Bij bepaalde risico’s is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Door een systeem te gebruiken dat u real-time inzichten verschaft, kunt u snel inspelen op dreigingen, fraude, gegevensdiefstal en andere risico’s die uw onverdeelde aandacht vereisen.

Meer dan logs…

IBM QRadar SIEM bevat alle bovengenoemde functionaliteiten en gaat nog een stap verder dan de meeste andere SIEM systemen. Zo detecteert QRadar zero-day attacks en Advanced Persistent Threats (APTs) door te kijken naar netwerk-flows en signaleert IBM QRadar ongebruikelijk gedrag dat kan wijzen op een security breach.

Wilt u meer weten over security intelligence? Of bent u benieuwd of wat IBM QRadar voor uw organisatie kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier of download het e-book.

Eero Vellekoop
Marketing Leader IBM Security Benelux.

AUTEUR: EERO VELLEKOOP

Dit is een blog van Eero Vellekoop, Marketing Leader IBM Security Benelux.

E-BOOK: INTEGRATED THREAT MANAGEMENT VOOR DUMMIES

Dit e-book legt uit hoe integrated threat management u kan helpen het overzicht te behouden! Download het gratis.

© 2017 Tech Data | General Terms | Privacy